Mr.Chanhun™
Entries About Link Request Affies Follow


About
Who?

Arienasofea@MrChanhun

Follow me here
Let's go!

Shout here
Talk to much


Credit
The Cretive!

© 2013 - Full Template by Arrien and someone help me is BTOB .Edit by Me
Cara buat header Awan
Wednesday, 5 June 2013 | 0 Comments

Assalamualaaikum,Annyeonghaseyo dan hai!

Hari ni nak buat tutor cara nak buat header awan.Tahu-tahu la kan...header yang Ariena pakai skang ni.Mula-mula Ariena bagi ni dulu.

Dah save?Gud!Now FOLLOW step ni.

1.Buka Photoshop brape pun.Ariena pakai CS4.
2.Buka File > Open


3.Buka gambar Awan yang korang save dh tadi.


4.File > New


5.Adjust Width dan Height > Transparent
6.Tekan 'T' Di sidebar

7.Tulis nama Korang/tulis apa-apa.


8.File > Open > Buka gambar background.


9.Drag gambar tu ke tulisan korang,sorry tk brapa pandai nak xplain.

10.Paham dah?Then amik move tool then drag gambar tu ker tulisan tu.Tengok hasil di gambar bawah.

11.Belakang gambar tu ada tulisan.ok?Then sidebar kanan korang.Right click,tekan Create Clipping Mask.

12.Dah?Nanti dia jadi macam ni.

13.Then korang edit la apa-apa untuk bagi tulisan tu nampak timbul k?
14.Now save gambar tu.Then pegi ke gambar awan tu balik.

15.Buka gambar tulisan tadi.Then move kan gambar tu ke awan tu.
16.Drag gambar tu ke gambar awan.

17.Jadi macam ni.
18.Save.





PASTFUTURE


Post a Comment

안녕,hai,assalamualaikum.
Warning:Sekiranya comment perkara yang menyakitkan hati sesiapa,anda akan di denda sebanyak RM 300 lebih,sekiranya sesiapa yang mengadu anda menyakitkan hatinya,saya akan bagi "WARNING" pada anda.ThankGYU.

Call me:Ariena @ Mr.Chanhun™